Holdbarhet etter UV-C-behandling – Vakuumpakket kyllingbryst Skinnfrie kyllingbryst ble vakuumpakket med krympeplast. Halvparten av kyllingbrystene ble behandlet med en 80 MJ/cm2-dose UV-C-bestråling i pakningen, mens den andre halvparten…
Hva mener forbrukerne om produkter som er behandlet med innovative teknologier? En undersøkelse blant nordmenn ga viktig innsikt om hvordan forbrukerne tar imot nye matprodukter som er laget ved hjelp av innovative prosesseringsteknologier.
Hvor godt fordøyes proteiner i kylling? Vi har gjort laboratorieforsøk med kylling som er behandlet med ulike teknologier, og her er resultatene.
Hvor lenge er eggemasse holdbar med høytrykk? Pakking i CO2 alene og i kombinasjon med høytrykksprosessering gir økt holdbarhet for eggemasse.
Hvordan fordøyes proteiner i "smart yoghurt"? Vi har testet "in vitro" - altså på laboratoriet - hvordan yoghurt fordøyes når den er produsert med kombinasjoner av nye teknologier uten varmebehandling.
Hvordan er metabolittsammensetningen i kylling? Vi undersøkte kyllingfileter som var behandlet med høytrykk, mikrobølger, PEF og ultralyd, for å se om de ulike behandlingene ga forskjeller i metabolittsammensetning.
Hvordan er miljøpåvirkningen fra kyllingproduksjon? Ved å behandle kylling med innovativ teknologi for behandling av næringsmidler, som høytrykksbehandling, kan produktenes holdbarhet forlenges, slik at miljøpåvirkningen reduseres.
Hvordan påvirker høytrykksbehandling meieriprodukter? Vi har funnet flere ulike svar på dette spørsmålet.
Hvordan påvirker PEF teksturen på kjøtt? Vi har gjort flere forsøk for å svare på dette. Klikk på lenkene for å få mer detaljer om hvert av forsøkene.
Hvordan påvirkes blomkål av høytrykk og mikrobølger? Blomkål inngår i en rekke retter som er ferdig tilberedt og solgt som kjølevare med flere ukers holdbarhet. Holdbarheten oppnås ved at rettene varmebehandles etter at den er…
Hvordan påvirkes fordøyelsen av egg? På laboratoriet har vi undersøkt fordøyelse av prøver av eggemasse som var pasteurisert ved hjelp av ulike teknologier.
Hvordan påvirkes fordøyelsen til kylling? Vi har gjort flere undersøkelser som sier noe om dette. Klikk på lenkene for å få mer informasjon om de ulike forsøkene.
Hvordan påvirkes kyllingens holdbarhet av ulike behandlinger? Kyllingfileter som ble mettet med CO2 før prosessering med høytrykk, mikrobølger, MAP-pakking eller vacuum-pakking har lengre holdbarhet enn fileter som ikke gjennomgikk denne…
Kan kylling fryses fortere ved hjelp av ultralyd? Vi brukte ultralyd til å fryse kyllingprøver, og sammenlignet frysehastighetene og kvaliteten til de frosne produktene med ikke-behandlede prøver.
Kan PEF forbedre spekematproduksjon? Forsøk har vist at pulserende elektriske felt (PEF) kan forkorte tørketiden på svinekjøtt og spekepølser. Resultater viser at PEF har en gunstig innvirkning, men at flere faktorer…
Kan PEF fryse kylling raskere? Vi sammenlignet frysetiden til PEF-behandlede kyllingprøver med prøver som ikke var PEF-behandlet, og fant ingen vesentlige forskjeller mellom dem.