Illustrasjonsbildet for Kvalitetstrekk

Næringsverdi

Maten vår består av viktige næringsstoffer for kroppen. Når mat prosesseres, er det viktig å ha kontroll med hva som skjer med disse næringsstoffene. Forskere har studert en rekke aspekter ved matens næringsverdi når den går gjennom ulike behandlinger.

Hvordan påvirkes Næringsverdi av de ulike teknologiene

Mål Høytrykk
Høytrykk
Mikrobølger
Mikrobølger
Pulserende elektriske felt
Pulserende elektriske felt
Ultralyd
Ultralyd
Plasmaaktivert vann
Plasmaaktivert vann
UV-Lys
UV-Lys
Egg Påvirker i liten grad
Påvirker i liten grad
Påvirker i liten grad
Påvirker i liten grad
Meieri Påvirker
Gjelder yoghurt
Påvirker
Påvirker
Gjelder yoghurt
Kjøtt Påvirker i liten grad
Gjelder kylling
Påvirker i liten grad
Gjelder kylling
Påvirker i liten grad
Gjelder kylling
Påvirker i liten grad
Gjelder kylling
Grønnsaker
Frukt

Publikasjoner

Tittel År Språk Tema Forfatter
Impacts of heat-induced changes on milk protein digestibility: A review 2021 English Næringsverdi, Meieri Siqi Li, Aiqian Ye*, Harjinder Singh
Effect of processing technologies on the digestibility of egg proteins 2021 English Næringsverdi, Egg Zuhaib F. Bhat, James D. Morton, Alaa El-Din A. Bekhit, Sunil Kumar,
Hina F. Bhat
Improved estimation of in vitro protein digestibility of different foods using size exclusion chromatography 2021 English Næringsverdi Anne Rieder *, Nils Kristian Afseth , Ulrike B¨ocker , Svein Halvor Knutsen , Bente Kirkhus ,
Hanne K. Mæhre , Simon Ballance , Sileshi Gizachew Wubshet
Impact of high-pressure processing (HPP) and microwave (MW) treatment on selected quality and nutritional parameters of cauliflower (Brassica oleracea var. Botrytis) Master’s thesis 2021 English Høytrykk, Mikrobølger, Grønnsaker, Næringsverdi, Holdbarhet Finseth, Christian
INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion 2019 English Næringsverdi André Brodkorb, Lotti Egger, Marie Alminger, Paula Alvito, Ricardo Assunção, Simon Ballance, Torsten Bohn, Claire Bourlieu-Lacanal, Rachel Boutrou, Frédéric Carrière, Alfonso Clemente, Milena Corredig, Didier Dupont, Claire Dufour, Cathrina Edwards, Matt Golding, Sibel Karakaya, Bente Kirkhus, Steven Le Feunteun, Uri Lesmes, Adam Macierzanka, Alan R. Mackie, Carla Martins, Sébastien Marze, David Julian McClements, Olivia Ménard, Mans Minekus, Reto Portmann, Cláudia N. Santos, Isabelle Souchon, R. Paul Singh, Gerd E. Vegarud, Martin S. J. Wickham, Werner Weitschies and Isidra Recio
A standardised static in vitro digestion method suitable for food – an international consensus 2014 Næringsverdi M. Minekus, M. Alminger, P. Alvito, S. Ballance, T. Bohn, C. Bourlieu, F. Carri`ere, R. Boutrou, M. Corredig, D. Dupont, C. Dufour, L. Egger, M. Golding, S. Karakaya, B. Kirkhus, S. Le Feunteun, U. Lesmes, A. Macierzanka, A. Mackie, S. Marze, D. J. McClements, O. Menard, I. Recio, C. N. Santos, R. P. Singh, G. E. Vegarud, M. S. J. Wickham, W. Weitschies and A. Brodkorb: