Holdbarhet
Lang holdbarhet bidrar til mindre matsvinn. Det er derfor et mål å forlenge holdbarheten på matprodukter. Innovative prosesseringsteknologier har som mål å øke holdbarheten til matprodukter uten at det går på bekostning av kvalitet.
Lang holdbarhet bidrar til mindre matsvinn. Det er derfor et mål å forlenge holdbarheten på matprodukter. Innovative prosesseringsteknologier har som mål å øke holdbarheten til matprodukter uten at det går på bekostning av kvalitet.
| Mål | Høytrykk |
Mikrobølger |
Pulserende elektriske felt |
Ultralyd |
Plasmaaktivert vann |
UV-Lys |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Egg | Påvirker | Påvirker | ||||
| Meieri | ||||||
| Kjøtt |
Flere resultater Gjelder kylling |
Flere resultater Gjelder kylling |
Påvirker i liten grad Gjelder kylling |
|||
| Grønnsaker |
Påvirker Gjelder spinat |
|||||
| Frukt |
| Tittel | År | Språk | Tema | Forfatter | |
|---|---|---|---|---|---|
| Impact of high-pressure processing (HPP) and microwave (MW) treatment on selected quality and nutritional parameters of cauliflower (Brassica oleracea var. Botrytis) Master’s thesis | 2021 | English | Høytrykk, Mikrobølger, Grønnsaker, Næringsverdi, Holdbarhet | Finseth, Christian | https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/handle/11250/2834788 |
| Effect of high pressure and thermal processing on shelf life and quality of strawberry purée and juice | 2018 | English | Høytrykk, Holdbarhet | Aaby, Kjersti; Grimsbo, Ingunn Haugland; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814618305338?via%3Dihub= |