Illustrasjonsbildet for Kvalitetstrekk

Holdbarhet

Lang holdbarhet bidrar til mindre matsvinn. Det er derfor et mål å forlenge holdbarheten på matprodukter. Innovative prosesseringsteknologier har som mål å øke holdbarheten til matprodukter uten at det går på bekostning av kvalitet. 

Hvordan påvirkes Holdbarhet av de ulike teknologiene

Mål Høytrykk
Høytrykk
Mikrobølger
Mikrobølger
Pulserende elektriske felt
Pulserende elektriske felt
Ultralyd
Ultralyd
Plasmaaktivert vann
Plasmaaktivert vann
UV-Lys
UV-Lys
Egg Påvirker
Påvirker
Meieri
Kjøtt Flere resultater
Gjelder kylling
Flere resultater
Gjelder kylling
Påvirker i liten grad
Gjelder kylling
Grønnsaker
Påvirker
Gjelder spinat
Frukt

Publikasjoner

Tittel År Språk Tema Forfatter
Impact of high-pressure processing (HPP) and microwave (MW) treatment on selected quality and nutritional parameters of cauliflower (Brassica oleracea var. Botrytis) Master’s thesis 2021 English Høytrykk, Mikrobølger, Grønnsaker, Næringsverdi, Holdbarhet Finseth, Christian
Effect of high pressure and thermal processing on shelf life and quality of strawberry purée and juice 2018 English Høytrykk, Holdbarhet Aaby, Kjersti; Grimsbo, Ingunn Haugland; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari