Illustrasjonsbildet for Matprodukt

Meieri

Melk danner utgangspunkt for en lang rekke meierivarer. Nye teknologier har som mål å behandle melken mer skånsomt, men målet kan også være å forbedre prosesser i produksjonen av ulike produkter.

Hvordan påvirkes Meieri av de ulike teknologiene

Mål Høytrykk
Høytrykk
Mikrobølger
Mikrobølger
Pulserende elektriske felt
Pulserende elektriske felt
Ultralyd
Ultralyd
Plasmaaktivert vann
Plasmaaktivert vann
UV-Lys
UV-Lys
Holdbarhet Påvirker
Gjelder yoghurt
Påvirker
Oversikt
Påvirker
Mattrygghet
Farge
Tekstur
Flere resultater
Tap av væske
Harskhet
Næringsverdier
Fordøybarhet
Påvirker
Gjelder yoghurt
Påvirker
Allergener
Påvirker
Gjelder yoghurt

Publikasjoner

Tittel År Språk Tema Forfatter
Gelation and network structure of acidified milk gel investigated at different length scales with and without addition of iota-carrageenan 2022 English Høytrykk, Ultralyd, Meieri Sone, Izumi; Hosoi, Moe; Geonzon, Lester C.; Jung, Hwabin; Descallar, Faith Bernadette; Bingjie, Hue; Matsukawaab, Shingo
Impacts of heat-induced changes on milk protein digestibility: A review 2021 English Næringsverdi, Meieri Siqi Li, Aiqian Ye*, Harjinder Singh