Meieri
Melk danner utgangspunkt for en lang rekke meierivarer. Nye teknologier har som mål å behandle melken mer skånsomt, men målet kan også være å forbedre prosesser i produksjonen av ulike produkter.
Melk danner utgangspunkt for en lang rekke meierivarer. Nye teknologier har som mål å behandle melken mer skånsomt, men målet kan også være å forbedre prosesser i produksjonen av ulike produkter.
Mål | Høytrykk |
Mikrobølger |
Pulserende elektriske felt |
Ultralyd |
Plasmaaktivert vann |
UV-Lys |
---|---|---|---|---|---|---|
Holdbarhet |
Påvirker Gjelder yoghurt |
Påvirker Oversikt |
Påvirker | |||
Mattrygghet | ||||||
Farge | ||||||
Tekstur | Flere resultater | |||||
Tap av væske | ||||||
Harskhet | ||||||
Næringsverdier | ||||||
Fordøybarhet |
Påvirker Gjelder yoghurt |
Påvirker | ||||
Allergener |
Påvirker Gjelder yoghurt |
Tittel | År | Språk | Tema | Forfatter | |
---|---|---|---|---|---|
Gelation and network structure of acidified milk gel investigated at different length scales with and without addition of iota-carrageenan | 2022 | English | Høytrykk, Ultralyd, Meieri | Sone, Izumi; Hosoi, Moe; Geonzon, Lester C.; Jung, Hwabin; Descallar, Faith Bernadette; Bingjie, Hue; Matsukawaab, Shingo | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0268005X21005865 |
Impacts of heat-induced changes on milk protein digestibility: A review | 2021 | English | Næringsverdi, Meieri | Siqi Li, Aiqian Ye*, Harjinder Singh | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694621001886?via%3Dihub= |