Grønnsaker
Med nye, skånsomme prosesseringsmetoder for grønnsaker er målet å beholde næringsstoffer, smak og kvalitet, samtidig som produktet forbedres og produksjonen gjøres mer bærekraftig.
Med nye, skånsomme prosesseringsmetoder for grønnsaker er målet å beholde næringsstoffer, smak og kvalitet, samtidig som produktet forbedres og produksjonen gjøres mer bærekraftig.
Mål | Høytrykk |
Mikrobølger |
Pulserende elektriske felt |
Ultralyd |
Plasmaaktivert vann |
UV-Lys |
---|---|---|---|---|---|---|
Holdbarhet |
Påvirker Gjelder blomkål |
Påvirker Gjelder blomkål |
Påvirker Gjelder spinat |
|||
Mattrygghet |
Påvirker Gjelder spinat |
|||||
Farge | ||||||
Tekstur | ||||||
Tap av væske | ||||||
Harskhet | ||||||
Næringsverdier |
Flere resultater Ulike resultater for blomkål |
Flere resultater Ulike resultater for blomkål |
||||
Fordøybarhet | ||||||
Allergener |
Tittel | År | Språk | Tema | Forfatter | |
---|---|---|---|---|---|
Impact of high-pressure processing (HPP) and microwave (MW) treatment on selected quality and nutritional parameters of cauliflower (Brassica oleracea var. Botrytis) Master’s thesis | 2021 | English | Høytrykk, Mikrobølger, Grønnsaker, Næringsverdi, Holdbarhet | Finseth, Christian | https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/handle/11250/2834788 |
Comparative life cycle assessment of plasma-based and traditional decontamination strategies on Norwegian ready-to-eat fresh spinach Conference proceeding in 12th International Conference on Life Cycle Assessment of Food 2020 | 2020 | English | Plasma-aktivert vann, Grønnsaker, Bærekraft | Saxegård, Simon Alexander; Møller, Hanne; Valente, Clara; Svanes, Erik; Noriega, Estefania | https://app.cristin.no/results/show.jsf?id=1858688 |
Towards the Next-Generation Disinfectant: Composition, Storability and Preservation Potential of Plasma Activated Water on Baby Spinach Leaves | 2019 | Engelsk | Grønnsaker, Plasma-aktivert vann, Mattrygghet | Vaka, Mette Risa; Sone, Izumi; Álvarez, Rebecka García; Walsh, James Leon; Prabhu, Leena; Sivertsvik, Morten; Noriega Fernández, Estefanía | https://www.mdpi.com/2304-8158/8/12/692 |