Illustrasjonsbildet for Matprodukt

Grønnsaker

Med nye, skånsomme prosesseringsmetoder for grønnsaker er målet å beholde næringsstoffer, smak og kvalitet, samtidig som produktet forbedres og produksjonen gjøres mer bærekraftig.

Hvordan påvirkes Grønnsaker av de ulike teknologiene

Mål Høytrykk
Høytrykk
Mikrobølger
Mikrobølger
Pulserende elektriske felt
Pulserende elektriske felt
Ultralyd
Ultralyd
Plasmaaktivert vann
Plasmaaktivert vann
UV-Lys
UV-Lys
Holdbarhet Påvirker
Gjelder blomkål
Påvirker
Gjelder blomkål
Påvirker
Gjelder spinat
Mattrygghet
Påvirker
Gjelder spinat
Farge
Tekstur
Tap av væske
Harskhet
Næringsverdier Flere resultater
Ulike resultater for blomkål
Flere resultater
Ulike resultater for blomkål
Fordøybarhet
Allergener

Publikasjoner

Tittel År Språk Tema Forfatter
Impact of high-pressure processing (HPP) and microwave (MW) treatment on selected quality and nutritional parameters of cauliflower (Brassica oleracea var. Botrytis) Master’s thesis 2021 English Høytrykk, Mikrobølger, Grønnsaker, Næringsverdi, Holdbarhet Finseth, Christian
Comparative life cycle assessment of plasma-based and traditional decontamination strategies on Norwegian ready-to-eat fresh spinach Conference proceeding in 12th International Conference on Life Cycle Assessment of Food 2020 2020 English Plasma-aktivert vann, Grønnsaker, Bærekraft Saxegård, Simon Alexander; Møller, Hanne; Valente, Clara; Svanes, Erik; Noriega, Estefania
Towards the Next-Generation Disinfectant: Composition, Storability and Preservation Potential of Plasma Activated Water on Baby Spinach Leaves 2019 Engelsk Grønnsaker, Plasma-aktivert vann, Mattrygghet Vaka, Mette Risa; Sone, Izumi; Álvarez, Rebecka García; Walsh, James Leon; Prabhu, Leena; Sivertsvik, Morten; Noriega Fernández, Estefanía