Bærekraft i ny teknologi for matvarebehandling og nye produkter I dag er det ikke tilstrekkelig at teknologiene for behandling av næringsmidler er av høy kvalitet – de må også fungere på en bærekraftig måte som ikke gjør skade på naturen og…
Emballasje til bruk ved mikrobølger … at den ikke blir sett før produktet når forbruker. Plastemballasje blir vanligvis …
Hva mener forbrukerne om produkter som er behandlet med innovative teknologier? … innovative prosesseringsteknologier. … Forbruker … Markedskommunikasjon … Hva …
Hvordan er miljøpåvirkningen fra kyllingproduksjon? Ved å behandle kylling med innovativ teknologi for behandling av næringsmidler, som høytrykksbehandling, kan produktenes holdbarhet forlenges, slik at miljøpåvirkningen reduseres.
Hvordan påvirkes blomkål av høytrykk og mikrobølger? Blomkål inngår i en rekke retter som er ferdig tilberedt og solgt som kjølevare med flere ukers holdbarhet. Holdbarheten oppnås ved at rettene varmebehandles etter at den er…
Høytrykksprodukter: Veiledning for markedskommunikasjon Hva slags informasjon bør du bruke for å selge et produkt som er behandlet med høytrykk?
Om iNOBox iNOBox var et fireårig forskningsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd, med varighet 2018-2022. Formålet var å dokumentere effekten av innovative prosesseringsteknologier på…
Klimaperspektiv ved bruk av plasmaaktivert vann på baby-leaf spinat … i butikk mellom 3-7% og ca. 8-10% hos forbruker. Dette er svært usikre og … vanlig skylling både i butikk og hos forbruker. I et miljøperspektiv hinter økt … i…
Klimaperspektiv ved bruk av plasmaaktivert vann på baby-leaf spinat … i butikk mellom 3-7% og ca. 8-10% hos forbruker. Dette er svært usikre og … vanlig skylling både i butikk og hos forbruker. I et miljøperspektiv hinter økt … i…
Markedskommunikasjon for innovativ mat Når matprodusenter skal lage strategier for markedskommunikasjon, er det lurt å være åpen om innovative prosesseringsmetoder. Søketreff i filvedlegg.
Matallergener: Effekten av prosessering Behandling av mat kan endre molekylformen til ulike matallergener, slik at de får større eller mindre evne til å binde seg til spesifikke antistoffer i blodet.
Matsvinnets rolle ved miljøanalyser av prosesserte matvarer Hva vinner miljøet på at vi prosesserer maten vår? Vi har benyttet livsløpsmetodikk som bakgrunn for å beregne nettopp dette.
Metabolomikk – et verktøy til å studere innholdsstoffer i mat Industriell bearbeiding og behandling av mat kan påvirke matens kjemiske egenskaper og sammensetning. Det å studere disse effektene er derfor relevant når vi skal få mer kunnskap…
Mikrobølgeprodukter: Veiledning for markedskommunikasjon Hva slags informasjon bør du bruke for å selge et produkt som er behandlet med mikrobølger?
PEF-produkter: Veiledning for markedskommunikasjon Hvilken informasjon bør du bruke når produktet ditt er behandlet med pulserende elektriske felt?
Plasma-aktivert vann: Veiledning for markedskommunikasjon Det er foreløpig ikke aktuelt å selge produkter behandlet med plasma-aktivert vann, ettersom lovverket ikke tillater dette enda. Vi har likevel undersøkt hvilken informasjon som…