Reduksjon av patogener i UV-C -behandlet kjøtt – Vakuumpakket kyllingbryst
Skinnfrie kyllingbryst ble inokulert med enten Salmonella spp. eller Escherichia coli før de ble vakuumpakket med krympeplast og behandlet med en 80 mJ/cm2 dose UV-C-bestråling for å måle mikrobiell reduksjon.
Formål
UV-C-behandling av emballert kjøtt kan potensielt øke mattryggheten med minimal risiko for kontaminering etter prosessen. Studien vurderte egnetheten av UV-C for dekontaminering av en rekke patogener mens produktet er vakuumpakket.
Hovedkonklusjoner
UV-C-behandlingen av det vakuumpakkede kjøttet hadde en effekt på nivået av patogener i kyllingprøvene.
E.coli var mer mottakelig for UV-behandlingen, med en reduksjon av bakterier på 1,49 ± 0,36 cfu/100 ml.
Salmonella var mindre mottakelig, med en reduksjon på 0,68 ± 0,29 cfu/100 ml.
Metoder
Skinnfrie kyllingbryst ble kjøpt fra en lokal britisk grossist. Kyllingbrystene ble spray-inokulert med en innledende konsentrasjon på rundt 4 log CFU/100 ml av enten Salmonella eller E.coli.
Kyllingbrystene ble deretter vakuumpakket med krympeplast og utsatt for 85 °C for 2 sin UV-C-penetrerbar emballasje (rundt 65 % UV-C-penetrasjon).
De vakuumpakkede kyllingbrystene ble deretter sendt gjennom en UV-C-tunnel som bestrålte dem med en UV-C-dose på 80 mJ/cm2 inne i pakningen.
Nivået av mikroorganismer på de behandlede kyllingbrystene ble sammenlignet med referanseprøvene for å bestemme reduksjonen av bakterier.
Hva ble undersøkt / studert / målt
Den gjennomsnittlige mikrobielle reduksjonen ble oppnådd for hvert patogen.
Parameter 1 Populasjon av Salmonella på behandlede kyllingbryst
- 0,68 ± 0,29 cfu/100 ml
Parameter 2 Populasjon av E.coli på behandlede kyllingbryst
- 1,49 ± 0,36 cfu/100 ml