Gå tilbake
                 
                        
       
                        Ulike bakterier i kjøtt reagerer forskjellig på UV-lys-behandlingen. Foto: © NorGal - stock.adobe.com
        Kan UV-lys redusere sykdomsfremkallende bakterier i kjøtt?
Vi har kjørt forsøk med flere typer kjøtt og sykdomsfremkallende bakterier.
Her er hovedkonklusjonene:
- Svinekjøtt (klikk for å se detaljer): Ulike resultater.
	- Salmonella: Ingen reduksjon
- Stafylokokker: Ingen reduksjon
- Listeria: Stor reduksjon
 
- Kylling (klikk for å se detaljer): UV-behandlingen reduserte nivået av slike bakterier, men det var forskjellig hvor godt den virket på de to bakteriene som ble testet.
	- Salmonella: Mindre mottakelig for UV-behandling
- E.coli: Mer mottakelig for UV-behandling
 
- Storfe (klikk for å se detaljer)
	- Listeria: Ingen vesentlig reduksjon
 
 
 
            