Mikrobiell reduksjon i UV-C -behandlet kjøtt – Vakuumpakket flatbiff
Stykker av flatbiff ble inokulert med Listeria monocytogenes før de ble vakuumpakket med krympeplast og behandlet med ulike doser UV-C-bestråling for å måle mikrobiell reduksjon.
Formål
UV-C-behandling av emballert kjøtt kan potensielt øke mattryggheten med minimal risiko for kontaminering etter prosessen. Studien vurderte egnetheten av UV-C for dekontaminering av vakuumpakkede produkter. Den laveste dosen for maksimal mikrobiell reduksjon ble vurdert.
Hovedkonklusjoner
Ingen mikrobiell reduksjon ble oppnådd på flatbiff av storfe for doser opp til 160 mJ / cm2.
Overflaten av kjøttet antas å være gunstig for Listeria på grunn av blod som potensielt blokkerer UV-C-tilgangen, samt sprekker på den grove og ujevne overflaten, som beskytter mikroorganismene. Snittflaten kan også gjøre mikroorganismene i stand til å migrere vekk fra snittflaten.
Metoder
Flatbiff av storfe ble kjøpt av en britisk leverandør. Hvert av stykkene ble delt opp i 4–5 prøver med gjennomsnittlig vekt på rundt 0,8 kg. Kjøttet ble dypp-inokulert med en innledende konsentrasjon av L. monocytogenes på rundt 7 log CFU/100 ml. Kjøttet ble deretter vakuumpakket ved å utsette emballasjen for 85 °C for 2 sin UV-C-penetrerbar emballasje (rundt 65 % UV-C-penetrasjon).
Det emballerte kjøttet ble deretter sendt gjennom en UV-C-tunnel som bestrålte kjøttet med UV-C-doser på 40, 80, 120 og 160 mJ/cm2 inne i emballasjen, med 5 paralleller per dose og 5 referanseprøver. Nivået av mikroorganismer på det behandlede kjøttet ble sammenlignet med referanseprøvene for å bestemme reduksjonen av bakterier.
Hva ble undersøkt / studert / målt
Den gjennomsnittlige mikrobielle reduksjonen oppnådd for hver UV-C-dose.
Populasjon av L. monocytogenes på behandlet storfekjøtt (dypp-inokulering)
- 40 mJ/cm2–0,01 ± 0,03 CFU/100 ml reduksjon
- 80 mJ/cm2–0,03 ± 0,05 CFU/100 ml reduksjon
- 120 mJ/cm2–0,00 ± 0,01 CFU/100 ml reduksjon
- 160 mJ/cm2–0,00 ± 0,00 CFU/100 ml reduksjon