Gå tilbake Svinekjøtt i biter
Svinekjøtt. Foto: lena_zajchikova - stock.adobe.com

Reduksjon av patogener i UV-C -behandlet kjøtt – Vakuumpakket indrefilet av svin

Prøver av indrefilet av svin ble inokulert med enten Salmonella spp., Listeria mono. eller Staph. aureus før de ble vakuumpakket med krympeplast og behandlet med en 80 mJ/cm2 dose UV-C-bestråling for å måle mikrobiell reduksjon.

Formål

UV-C-behandling av emballert kjøtt kan potensielt øke mattryggheten med minimal risiko for kontaminering etter prosessen. Studien vurderte egnetheten av UV-C for dekontaminering av en rekke patogener mens produktet er vakuumpakket.

Hovedkonklusjoner

Det ble ikke observert noen reduksjon i patogennivået for verken Salmonella eller Staph. aureus.

Det ble oppnådd store reduksjoner for Listeria mono. med i gjennomsnitt 2,23 log cfu/100 ml.

Metoder

Indrefileter av svin ble kjøpt av en lokal slakter i Storbritannia. Kjøttstykkene ble kuttet opp i tre deler hver og spray-inokulert med en innledende konsentrasjon på rundt 4,5, 6 og 6 log CFU/100 ml for henholdsvis Salmonella, Listeria mono og Staph aureus.

Kjøttet ble deretter vakuumpakket med krympeplast ved å utsette emballasjen for 85 °C for 2 sin UV-C-penetrerbar emballasje (rundt 65 % UV-C-penetrasjon).

Det vakuumpakkede svinekjøttet ble deretter sendt gjennom en UV-C-tunnel som bestrålte det med en UV-C-dose på 80 mJ/cm2 inne i pakningen.

Nivået av mikroorganismer på de behandlede prøvene ble sammenlignet med referanseprøvene for å bestemme reduksjonen av bakterier.

Hva ble undersøkt / studert / målt

Den gjennomsnittlige mikrobielle reduksjonen ble oppnådd for hvert patogen.

Parameter 1 Populasjon av Salmonella på behandlet svinekjøtt

  • 0,04 ± 0,08cfu/100 ml

Parameter 2 Populasjon av L.mono på behandlet svinekjøtt

  • 2,23 ± 0,96 cfu/100 ml

Parameter 3 Populasjon av S.aureous på behandlet svinekjøtt

  • 0,05 ± 0,10cfu/100 ml

Mer om

Stikkord

Kontaktpersoner

Danny Bayliss

New Technology Research Manager
+44 (0) 1386 842130

Robbie McGill

Process Technologist
+44 (0) 1386 84 2464