Gå tilbake

Hvordan påvirkes fargen på matprodukter?

Vi har undersøkt hvordan farge på blomkål, egg og kylling påvirkes av behandling med høytrykk og mikrobølger.
Klikk på lenkene under for å få flere detaljer om hvert av forsøkene.

  • Blomkål:
    • Behandling med høytrykk og mikrobølger påvirket fargen på blomkål i liten grad. 
  • Egg:
    • Behandling med høytrykk påvirket fargen på eggemasse. 
  • Kylling
    • ​​​​​​​Behandling med høytrykk og mikrobølger påvirket fargen på kylling. Rødheten avtok med lagringstiden, og gulheten økte med langringstiden. Prøver forbehandlet med SGS* hadde mer hvithet ved instrumentell fargeanalyse.

*SGS (soluble-gas-stabilization) er en forbehandling hvor råvaren mettes med CO2 før videre prosessering. 

Kontaktpersoner

Dagbjørn Skipnes

Seniorforsker, Nofima
+47 926 92 252